Nyhetsbrev April-Maj 2019

FÖRENINGENS GRUNDARE har avlidit


Holger Bohlin, född 1921 i Stockholm, död 12 april 2019 i Göteborg, var en svensk ekonom och professor emeritus. Bohlin avlade 1946 ekonomisk examen vid Handelshögskolan i Stockholm. Han var 1969-1988 professor i industriell organisation vid Chalmers tekniska högskola. Han invaldes 1969 som ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien. Han var bl a medgrundare till Bohlin & Strömberg och förärades Chalmersmedaljen. För 51 år sedan grundade han även Sveriges Managementkonsulter.

För mer information: https://www.chalmers.se/sv/om-chalmers/akademiska-hogtider/promotion/chalmersmedaljen/Sidor/holger-bohlin.aspx

ÅRSMÖTET
Föreningsstämman för 2018 går av stapeln tisdagen den 28 maj kl. 17:30-19:30 i Ekans lokaler på Styrmansgatan 2 i Stockholm.
Förutom dagordningen för föreningsstämman genomför vi en diskussion
presentation av de synpunkter som inkom vid vår medlemsworkshop i början av åre
svaren på den enkät som skickats ut ang. vad som är det viktigaste för föreningens medlemmar
Syftet är att den ska ligga till grund för planeringen av föreningens fortsatta arbete.
För mer information och anmälan: OBS! Anmälan senaste den 23 maj!
http://www.samc.se/kalender-22419732#/calendar=1&id=378474

BRANSCHRAPPORT
En av de synpunkter som kommit in var att vi ska utarbeta branschrapporter. SMK har därför tagit fram en första rapport som vi kommer att dela ut vid föreningsstämman den 28 maj för stämmans synpunkter.

SEMINARIUM MENTORSKAP FÖR MANAGEMENTKONSULTER
Vid medlemsmötet torsdagen den 11 april samlades förhoppningsfulla unga och äldre managementkonsulter för att påbörja ett kortare mentorprogram. Mötet präglades av stor entusiasm och efter en speed dating-övning hade vi sju par som vill lära av varandra och utvecklas. Fokus för mentorskapet är bl a rollen som managementkonsult och etiska dilemman.

KOMMANDE SEMINARIER
Ett kalendarium för höstens seminarier kommer att presenteras i nästa nyhetsbrev (juni). I planen finns bl a AI och affärsmannaskap, Workshop kring förnyade etiska riktlinjer och insikter om ISO-standarden för managementkonsulttjänster. Har du önskemål, tankar och synpunkter – återkom gärna.

VALBEREDNINGEN BEHÖVER DIN HJÄLP
För att göra skillnad behöver vi blir fler medlemmar och fler som vill bidra i föreningsarbetet!  Är du intresserad av att vara mer aktiv inom SMK eller finns det någon du vill nominera?
Vi behöver nya förmågor till styrelsen och valberedning! Vi behöver också dig som vill vara med och utveckla våra etiska riktlinjer och våra utbildningar. Styrelsen har också olika utskott där du som kan tänka dig att bidra under kortare tid kan vara med och påverka! Anmälan görs senast den 23 maj till valberedningen: dag.larsson@ekan.comthomas.larsson@idi.se


Nyfiken på att bli medlem? Skicka en intresseanmälan, så kontaktar vi dig!
Skicka gärna in aktuella inlägg, synpunkter och nyheter till info@samc.se.
Följ oss på LinkedIn, Facebook och Twitter!
Vill du inte längre få detta nyhetsbrev? Meddela oss på info@samc.se

Arkiv

Länkar

-

Senaste nyheter