Mode inom management

På vårt första medlemsmöte efter jul diskuterade vi modetrender inom management. 

Elin Larsson, vid Handelshögskolan i Göteborg, har i sin avhandling ”Management Accounting Fashion Setting – Studies on Supply-Side Actors in Sweden” studerat fenomenet kring trender inom ekonomistyrning.
 
Elin presenterade med utgångspunkt i avhandlingen aktuell forskning om produktion och spridning av managementkoncept. Idéer om hur företag ska leda och styra sin verksamhet kommer och går, likt moden inom andra områden i vårt samhälle – kläder, musik, inredning, mat, m.m.
 
Managementmoden är viktiga och värda att tas på allvar eftersom de påverkar hur företag utformar och använder ekonomistyrning, definierar, mäter och belönar prestationer samt porträtterar sig själva gentemot sina intressenter.

Det var en intensiv och mycket givande diskussion mellan alla deltagare och vi vill passa på att tacka Elin för en mycket intressant presentation och diskussion.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter