Managementkonsult nr 2 bland chefernas drömjobb!

Drömmer du om en nystart i karriären? Du är inte ensam! En undersökning visar vad svenska chefer helst vill bli om de kunde byta karriärbana.

Det är Manpower som frågat 255 chefer vilket som är deras drömjobb. När undersökningen gjordes 2017 kom författare i topp. Därför är det förvånande att det yrket helt försvunnit från chefernas horisont. I stället är det säljare som toppar listan, vilket Manpowers vd i Sverige Lars Forseth analyserar.

”Att vara chef innebär att arbeta strategiskt, ledande och långsiktigt. Kanske finns det ett sug efter att se snabbare resultat av sitt arbete, som gör att säljare toppar chefernas drömjobbslista”, säger han.

Vilka fler jobb drömmer svenska chefer om? Här är hela topplistan:
1. Säljare
2. Mangementkonsult
3. Kommunikatör/Marknadsförare
4. Projektledare
5. Uppfinnare
6. Lärare
7. Livs- och/eller karriärcoach
8. Hantverkare
9. Controller
10. Ekonom

Samtidigt uppger nästan hälften (48 procent) att de är nöjda med sitt nuvarande jobb och vill därför inte byta karriärbana. Faktum är att chefer är mer nöjda med sin jobbsituation än icke-chefer, visar undersökningen.

På frågan ”Vilken chef skulle du vilja vara?” svarade allra flest vd tätt följt av avdelningschef eller verksamhetschef. Längst ner på topplistan kom rollen som IT-chef.

Cheferna i undersökningen tyckte också att det bästa med jobbet är att ”utveckla andra” och att få vara delaktig i viktiga beslut. På minussidan fanns att arbetsbelastningen är hög och att ens fritid kan bli lidande på grund av jobbet.

Källa: https://chef.se/har-ar-chefernas-dromjobb-10-yrken/

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter